Een stage tussen de fazanten

Een stage tussen de fazanten

Door Natasja Liebregts

Gearriveerd bij het kanaal kijk ik een beetje verdwaald om mij heen. Maar dan zie ik ze staan. Die fazanten zijn niet te missen! Diezelfde dag leer ik ook de buren van Zuid kennen. Een paar van die zuiderlingen gaven mij al een blik vol medelijden. Later werd het mij duidelijk waarom, maar niets was zo overbodig. Dries Roelvink, Tino Martin en vele andere Hollandse toppers stelen bijna elke dag de show op het kantoor van de fazanten. En wat was dit gezellig! Naast de muziek was de sfeer altijd top waardoor ik me elke dag weer welkom voelde. Tijdens mijn stage bij Extrafazant heb ik natuurlijk ook veel mee mogen werken en kunnen leren.

Animeren kun je leren

Van begin tot eind!

Als CMD student (dat ben ik) begin je vaak in een veelzijdig gebied aan creatieve richtingen. Toch wist ik al snel dat mijn interesse bij animeren lag, maar wanneer je de wereld van het animeren ontdekt, komt er veel meer bij kijken. Zo heb ik bij Extrafazant geleerd hoe hun te werk gaan met klanten en wat hun voorbereidingen zijn om tot een vloeiende animatie te komen. Bovendien wist ik wel dat animeren mijn interesse had, maar was ik hier nog helemaal niet in verdiept. Hier hebben Tom en Willem mij heel erg in geholpen. Daarnaast heb ik met verschillende projecten mee mogen draaien en merk ik zeker dat ik hier ben gegroeid.

Niet alleen heb ik leren animeren, maar heb ik ook visuals, sounddesign, beeldbeschrijvingen en nog veel meer kunnen maken.

Ik zou iedereen een stage bij Extrafazant aanraden want animeren kun je hier het beste leren!

Mijn stageopdracht

Uitgelegd

Extrafazant is gespecialiseerd in het vertalen van verhalen naar een visuele boodschap en vaak is dit in de vorm van een uitleganimatie. Maar wie legt Extrafazant dan uit? Nou, ik dus.

Dit is natuurlijk niet helemaal waar, want Extrafazant had al een uitleg liggen. In deze uitleg wordt duidelijk gemaakt hoe de fazanten te werk gaan en welke stappen zij hier in nemen. Ik kreeg de taak om deze uitleg een nieuwe vorm te geven. In dit project had ik de volledige creatieve vrijheid en dat was fijn, maar ook wel een beetje spannend.

Daarom heb ik me eerst goed verdiept in wat voor concept hier nou bij past. Na een heleboel aanpassingen ben ik begonnen met een prototype, dat Extrafazant later kan gebruiken om een daadwerkelijk product in elkaar te zetten. Dit project is dus eigenlijk nog in ontwikkeling, maar met de gif hiernaast laat ik je alvast spieken!