Fleur fladdert het fazantennest binnen

Fleur fladdert het fazantennest binnen

Door Fleur van Oort

Hallo! Mijn naam is Fleur, ik ben 24 jaar oud en kom uit Tilburg. Naast dat ik nu afgestudeerd illustrator/animator ben, ben ik ook een fazant! Nadat ik mijn diploma in ontvangst heb mogen nemen, heb ik nog met enige spanning kunnen genieten van mijn laatste vakantie maandjes voor het echte werk begon. 

Gelukkig wist ik vanuit school en stage al dat ik wilde werken in animatie. Ik ben op zoek gegaan naar marketing bedrijven in Tilburg en omgeving die op zoek waren naar animatoren. Ik wilde heel erg graag werken bij een bedrijf waar het werk mij ook echt persoonlijk aan zou spreken maar ook zeker waar de sfeer goed was en waar het team bestond uit jonge mensen. Al met al: ik was op zoek naar een informele werkomgeving waar ik werk zou kunnen maken om trots op te zijn en veel kon leren. 

Toen ik op sollicitatiegesprek mocht komen bij Extrafazant was ik super zenuwachtig. Ik voelde me echt een kind dat voor het eerst aan de “grotenmensentafel” mocht zitten maar geen enkel gesprek écht inhoudelijk mee kon voeren. Ik had me ingesteld op een heel stijf gesprek met vragen zoals: “wat zijn jouw 3 slechtste eigenschappen.” Dus uiteraard had ik daarop al mijn antwoorden al klaar. Gelukkig hebben we het vooral gehad over ambitie en werkwijze en merkte ik al snel dat er een informele, open sfeer heerste. Na het gesprek viel de druk die ik van tevoren voelde compleet van me af. Na mijn eerste gesprek kwam mijn tweede gesprek en voor ik het wist was ik aan het werk achter mijn eigen verstelbare sta bureau (wow) in het gezelligste kantoor van Tilburg.

Het nest van binnen ontdekken

Mijn ervaring van de eerste weken

De eerste week was even inkomen. Ik werd natuurlijk gelijk doodgegooid met allerlei programma’s waar ik mijn uren in bij kon houden, nieuwe plug-ins die ik nog niet kende en informatie over de werkwijze van Extrafazant. Ik voelde me net weer een stagiaire, maar tegelijkertijd voelde ik me ook op mijn plek. Ik had heel erg verwacht dat ik achter zou lopen in mijn animatie skills en creativiteit. Gelukkig ging alles vloeiend de eerste week en was ik zo klaargestoomd voor week 2. Ik mocht in mijn tweede week gelijk mee om een brand movie op te nemen voor Extrafazant. Het werk is en blijft lekker divers, dus tijd om je te vervelen is er simpelweg niet. 

Sinds ik een Fazantje ben heb ik al verschillende opdrachten mogen vervullen. Ik heb geanimeerd, geïllustreerd, beeldbeschrijvingen geschreven, een script geschreven. Eigenlijk alles wat ik geleerd heb op school, heb ik meteen kunnen inzetten. 

Maar ik heb niet alleen op school skills opgedaan. Ook hier bij Extrafazant heb ik al veel geleerd in mijn eerste weken. Animatie trucjes die ik kan gebruiken om mijn tijd efficiënter te benutten, plug-ins die alles een stuk makkelijker maken en om niet te vergeten; waar je de beste lunch tentjes van Tilburg kan vinden!

Als het gaat om of mijn verwachtingen uit zijn gekomen kan ik volmondig ja zeggen. Werken bij Extrafazant voelt niet écht als werken. Natuurlijk ben je vaak serieus bezig, maar omdat het zo divers is en er een hele relaxte sfeer hangt is de dag voorbij voor je er erg in hebt. Het helpt natuurlijk ook wel mee dat ik hou van mijn vak en veel wil leren, maar als ik saaie collega’s had gehad of er een stijve sfeer had gehangen zou zelfs de pauze te lang duren. Het werk dat ik mag doen motiveert en inspireert me om beter te worden. Ik ben super blij en dankbaar dat ik dagelijks mag ervaren dat ik mijn hobby en werk kan combineren.

Fleur die een ei kapot knijpt
Isometric laptop, phone, office

De nieuwe veren van de fazant

en welke kleuren we kunnen verwachten…

Mijn streven is om van een junior uit te groeien naar een senior animator zodat ik alle ideeën die ik in mijn hoofd heb kan verwezenlijken. Ik wil heel graag mijn programma kennis vergroten zodat er geen limiet meer zit aan wat ik kan maken. Ook hoop ik door veel samen te werken beter te worden in mijn ideeën communiceren en een duidelijke werkstructuur creëren. Wat de klant van mij kan verwachten is een frisse blik, vloeiende animatie en gedetailleerd werk. Wat mijn collega’s van mij kunnen verwachten is een beter muziekrepertoire. Ik hoop dat ik dit fazantastische team nog lang mag blijven versterken, want dit nestje zit nog veel te lekker.