Infographic

Wij maken infographics. Om dingen uit te leggen.

Veel te vertellen? Wij helpen je complexe informatie te vertalen

naar een heldere, visuele infographic.

infographics

Over infographics

Een infographic geeft je de mogelijkheid om complexe informatie eenvoudig en eenduidig weer te geven. Omdat elk verhaal anders is, bestaat er geen echt stappenplan voor het maken van een infographic. De inhoud wordt vertaald naar een vorm die het in één oogopslag inzichtelijk maakt wat het onderwerp is. En vervolgens, bij het beter lezen, ook verbanden en processen inzichtelijk kan maken. Die niet-bepaalde vorm betekent dus ook niet dat een infographic altijd vol moet staan met grafieken tijdlijnen; de vorm is ontworpen naar de inhoud en niet andersom.

Bij het maken van een infographic is het ook belangrijk om rekening te houden met waar dit voor wordt ingezet.  Komt het in een boek, op een poster of op een website? In welke mate heb je al een huisstijl waar deze infographic in moet passen? Dit geeft al meteen een richting voor de vorm; hoeveel ruimte het wordt, of het statisch (print) moet zijn of bijvoorbeeld interactief, voor op je website. Dat kan bijvoorbeeld een enorme boost geven aan de vindbaarheid op een webpagina.

Enthousiast? We nodigen je graag uit om een keer te vertellen waar je een infographic voor zoekt. We nemen daarbij een paar zaken met je door. Want niet alleen de boodschap is belangrijk; aan wie wil je de boodschap overbrengen? Maar andere zaken zijn ook belangrijk zoals; welk stukje informatie moet bijvoorbeeld extra worden uitgelicht? Wat zijn de randvoorwaarden qua vorm en stijl?

Kom eens langs! We denken over deze punten graag met je mee.