avans hogeschool

Avans Hogeschool werkt aan een verbetering in het roosterbeleid. In het schooljaar 2013-2014 is daarvoor een stuurgroep opgericht (bestaande uit vertegenwoordigers van elke academie en bestuursgroep), waar uit gesprekken bleek dat het vooral gaat om het vormen van elkaars verwachtingspatronen; zowel medewerkers van de organisatie als de studenten die er les hebben, doen er goed aan een besef te hebben over hoe complex ontwikkeling van een rooster is.

Docent- en studentenanimatie

Omdat ieder eigen wensen heeft, werd voor zowel de student als de docent een eigen animatie gerealiseerd, waarin voorbeelden worden aangehaald die beide groepen vaak genoeg meemaken. Daarmee wordt de doelgroep aangesproken, en kunnen de video’s voor Avans als opstapje worden gebruikt om studenten en medewerkers in te leiden in een nieuw roosterbeleid.

Deze video’s zijn onderdeel van een groter plan vanuit de organisatie. Avans Hogeschool zet zich meer en meer in het verwachtingspatroon van alle betrokkenen (student alsmede medewerker) zo goed en realistisch mogelijk te sturen. Zo werd onlangs een extra twitteraccount ingezet naast het reguliere Avans-account, om vragen van studenten hierover direct te kunnen beantwoorden.

NSE

De voornaamste graadmeter voor een hogeschool als Avans om deze tevredenheid over het rooster te vergelijken, is de Nationale Studenten Enquete (NSE), waarin hogescholen per studie worden getoetst. Studenten kunnen jaarlijks de (on)tevredenheid over hun eigen studie uitdrukken in deze enquête, uiteenlopend van studielast tot contacturen, tot het rooster. Dit jaar (schooljaar 2013-2014) steeg Avans wat betreft dat laatste qua beoordeling voor het rooster. Lees hier meer over in dit artikel van De Punt.

Bijgevoegde schetsen zijn gemaakt voor het storyboard van de werknemersanimatie. Met de richtlijnen uit het huisstijlhandboek, konden we in gesprek met de opdrachtgevers tot een leuke stijl komen die ‘klopt’ bij de videovorm van Avans.

Wil je meer van onze animaties zien zoals deze voor Avans Hogeschool, of andere opdrachten bekijken? Neem een kijkje in ons portfolio. Meer informatie over hoe wij animaties of infographics ontwikkelen? Daarvoor kun je vrijblijvend extra informatie aanvragen!

Opdrachtgever Avans Hogeschool
Oplevering 2014

storyboard