circulaire economie – animatie mvo nederland

Wat is circulaire economie? Hoe kun je als ondernemer je eigen producten op een verantwoorde manier produceren en hergebruiken? In opdracht van Bureau MVO produceerde Extrafazant voor MVO Nederland een animatie die ingaat op wat circulair ondernemen nu precies is, en hoe ondernemers en bedrijven daaraan mee kunnen doen.

Vaak worden producten maar één keer gebruikt, en vervolgens vernietigd. Daarmee gaan veel grondstoffen voorgoed verloren. MVO Nederland (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) spoort ondernemers juist aan om na te denken over manieren om je producten en grondstoffen te hergebruiken. Daarmee kan een ondernemer zelf profiteren, en bovendien milieuvriendelijker te werk gaan. Dat is in een notendop waar circulair ondernemen om gaat.

Voor deze video ontwikkelden we visuals die aansluit bij de huisstijl, en het kleurgebruik van MVO. Deze is bewust erg ‘clean’ gehouden, waar MVO zelf op beeld ook wit en blauw als basiskleuren hanteert. De voice-overtekst is ingesproken door Jeroen Kramer, die je misschien kent van ‘t Klokhuis en het Sinterklaasjournaal.

Update: onze video voor MVO Nederland werd gebruikt in een aflevering van actualiteitenprogramma Jinek op NPO 3! En daar zijn we trots op. Een deel van de video werd getoond om meer uitleg te geven over wat circulair ondernemen kort inhoudt, in een item over de Week van de Circulaire Economie. Te gast bij dit item was ambassadeur van de circulaire economie,  Prins Carlos de Bourbon de Parme (zoon van prinses Irene). Je kunt het fragment hier opnieuw bekijken.

Meer informatie

Wil je meer van onze animaties zien zoals deze voor MVO Nederland, of andere opdrachten bekijken? Neem een kijkje in ons portfolio. Meer informatie over hoe wij animaties of infographics ontwikkelen? Daarvoor kun je vrijblijvend extra informatie aanvragen!

Opdrachtgever Bureau MVO
Oplevering 2015