Gemeente Alkmaar – Uitleganimatie omgekeerd inzamelen

De gemeente Alkmaar gaat omgekeerd inzamelen. Om het even kort samen te vatten: vroeger gooide je alles in één bak, en dat werd dat later gesorteerd. Nu krijg je thuis een aantal meer bakken, en sorteer je het zelf. De inwoners van de gemeente Alkmaar krijgen in dit geval dus meer verantwoordelijkheid. Maar daar moeten ze natuurlijk wel van op de hoogte worden gesteld.

Dus wat betekent dit voor de bewoners van de gemeente? Daarover maakten wij, in opdracht van Bureau MVO, een uitleganimatie. Die geeft kort aan wat er nu precies bedoeld wordt met omgekeerd inzamelen, en wat voor producten er straks gescheiden moeten worden.

Voor deze video is ingehaakt op de bestaande visuals van de campagne voor omgekeerd inzamelen van Stadswerk072, de organisatie die gaat over de afvalinzameling van de gemeente Alkmaar. We hebben daarop aansluitend de illustraties voor deze video gemaakt, en deze uiteindelijk ook geproduceerd.

Meer informatie

Wil je meer van onze uitleganimaties zien zoals deze voor de gemeente Alkmaar, of andere opdrachten bekijken? Neem een kijkje in ons portfolio. Meer informatie over hoe wij animaties of andere content ontwikkelen? Daarvoor kun je vrijblijvend extra informatie aanvragen!

Opdrachtgever Bureau MVO/Gemeente Alkmaar
Oplevering 2017