Zuid Creatives – SVG animatie

BureauZuid vond het tijd voor een nieuwe stijl, waar ook een nieuwe naam bij past: ZUID Creatives. Je kunt er meer over lezen op hun website, of als je geen zin hebt om te lezen, in deze video.

Om de bezoekers van de nieuwe website een idee te geven van de verandering in huisstijl, is een interactief element toegevoegd op de homepage. Via die weg krijgen gebruikers meer informatie over de nieuwe huisstijl.

De uitdaging voor ons was om die animatie te maken en ook interactief op te maken. Normaal bouwen we video-elementen op in pixels, en nu moest dat dus omgezet worden in HTML-code. Het element heeft twee klikbare elementen en echte tekst. Met een aantal nieuwe technieken en in samenwerking met een developer, hebben we de video kunnen opmaken als een SVG animatie. Het is dus geen enkele pixel meer, alles wordt op basis van code bewogen. Tof he?

Het gebruik van HTML-animaties in plaats van bijvoorbeeld een animated GIF of een video, scheelt je een hoop tijd om in te laden. Je kunt zo’n element ook veel makkelijker van kleur veranderen of laten meeschalen in code. Ook onze logo-animatie op de homepage is inmiddels een SVG animatie!

Opdrachtgever ZUID Creatives
Oplevering 2018