Een uitleganimatie uitgelegd

Goed verhaal. Lekker kort.

Animeer met minder

Het is de kunst om een moeilijk verhaal makkelijk te vertellen. Daarvoor moet je keuze maken, zónder de inhoud tekort te doen. En dat is best lastig. Want bij het maken van een animatie komen veel disciplines kijken. Illustratie, muziek, sounddesign, strategie én natuurlijk het animeren zelf. Al deze disciplines komen in een paar seconden of minuten bij elkaar tot een fazantastisch eindresultaat.

Gelukkig zijn wij er voor je om je van A tot Z te begeleiden. Wij hebben alle tools in huis om jouw animatie tot een succes te maken. Benieuwd hoe? Bekijk hieronder het stappenplan!

Op zoek naar een passend pakket binnen je ideeën en budget? Bekijk ze hier.

 

Stappenplan

First things first. Wat wil je precies vertellen aan welke doelgroep? Wat is de belangrijkste boodschap en wat zijn juist bijzaken? Dit is de bodem van het verhaal, die moet dus superstevig zijn.

Waar wil je de animatie in gaan zetten? Een presentatie vraagt om een hele andere vorm dan een social post. Zet dus een simpele briefing op papier van de boodschap, doelgroep en het doel. Mocht je dat allemaal nog niet helemaal kraakhelder hebben, zijn wij er voor je!

 

Zo, de briefing staat op papier. Nu gaan we (samen) de voice-over op papier zetten. Reken op 120 tot 140 woorden per minuut, afhankelijk van de spreeksnelheid. Wij zorgen ervoor dat de voice-over alleen de belangrijkste informatie bevat.
De voice-over tekst hoeft nog niet helemaal definitief te zijn, op detailniveau kunnen we deze ná stap 6 nog finetunen.

De basis staat. In deze stap maken we je idee inzichtelijk en geven het tekstueel vorm. We hebben de voice-over tekst grotendeels afgetikt en weten wat er verteld moet worden binnen welk tijdsbestek

Tijdens deze stap gaan we beeldbeschrijvingen koppelen aan de voice-over tekst. Het maakt het proces inzichtelijk.

Heeft je organisatie of bedrijf een eigen huisstijl? Of heb je zelf een referentie die ons beiden aanspreekt? Dan verwerken we die in de animatie! 
Zo niet, dan gaan we samen op zoek naar een stijl die past bij de boodschap die jij wil vertellen. Strak en subtiel, of juist groots en kleurrijk. De mogelijkheden zijn oneindig.

We weten wát we willen vertellen en laten zien, maar nog niet precies hoe we dat in beeld gaan positioneren. Een storyboard is eigenlijk niets meer dan een beeldende versie van het script. We schetsen ieder shot afzonderlijk en brengen de personages, objecten en bewegingen in beeld.

We werken al 1 á 2 shots uit om je een gevoel te geven van de samenvloeiing tussen de schetsen en de gekozen stijl.

Ga je akkoord met het storyboard? Dan vervangen we de geschetste shots door digitale illustraties. Zo zie je de animatie eigenlijk in stilstand, maar wel in de stijl die we in shot 4 hebben besproken.

Ook leggen we enkele demo’s voor van voice-over stemmen die we in stap 7 nodig gaan hebben.

Na akkoord op het visualdesign gaan we aan de slag met de daadwerkelijke productie van de animatie. In deze fase nemen we de voice-over op, regelen we het sounddesign en de muziek en maken we er één geheel van.

Deze eerste versie is nagenoeg af, waarbij er nog een mogelijkheid is om feedback te geven die we in de definitieve animatie zullen verwerken.

De animatie is opgeleverd! De hoogste tijd om ‘m de wereld in te slingeren. Ben je achteraf alsnog toe aan ondertiteling, die extra taal of verschillende bestandsformaten? Dan gaan we graag voor je aan de slag!

Smaakt het naar meer? Een extra animatie levert veel schaalvoordeel op, laat het ons weten.

Veelgestelde vragen

Waarom zou ik voor een animatie kiezen?

De digitale spanningsboog van mensen is steeds kleiner geworden. Als we iets niet slapen, swipen of klikken we meedogenloos weg. Een animatie vertelt op een kraakheldere en aantrekkelijke manier jouw verhaal. Bovendien kun je een animatie op oneindig veel manieren inzetten.

Hoe lang doen jullie over het maken van een animatie?

De productietijd (dus het daadwerkelijke animeren) hangt af van de lengte van de video. Korte animaties nemen ongeveer 20 uur productie in beslag, waardoor de doorlooptijd erg kort kan zijn.

Hoe zit het met de voice-over?

Die regelen wij voor je, in overleg. We geven advies over de soort stem die past bij de animatie. Vervolgens bestellen we de voice-over bij een stemmenbureau, die kosten liggen meestal rond de €300,00.

En de muziek?

Deze kunnen we helemaal op maat voor je maken. Ga je liever voor standaard muziek? Dan zoeken we een passende melodie voor je uit.

Ik ben op zoek naar een animatie in verschillende talen. Kan dat?

Geen probleem. Wij zorgen voor een foutloze tekst en voice-over in iedere gewenste taal. Vraag naar de mogelijkheden.

Hoe zit het met de rechten van mijn animatie?

De gebruiksrechten van de animatie zijn van jou. Wanneer je de animatie gebruikt voor tv of als video-advertentie kunnen andere regels gelden. Neem hierover contact met ons op.

De visuals van de animatie die zijn over te nemen voor een vaste fee van 250,00.

En ondertiteling?

Die kunnen wij er desgewenst onder plaatsen óf uitleveren als een los bestandje voor Youtube of socials tegen een kleine meerprijs.

Zo. Nu ben jij aan de bird.