Een open dag tijdens de COVID19-pandemie.

En dan?

We maken animaties voor elke branche. Het is bij uitstek een middel wat zich leent voor elke beroepsgroep: we maken ze voor scholen, de bouw, IT, supermarktketens, goede doelen, zorg – you name it.

Maar pak ‘m beet een jaartje terug kregen we een pandemie op ons dak. Het veranderde voor onze dagelijkse werkzaamheden niet héél veel. We kunnen zo’n beetje ons hele productieproces makkelijk verplaatsen naar de keukentafel, in combinatie met een videocall en online feedbackrondes.

De uitdaging lag denk ik vooral bij onze klanten, en daarom kregen we de kans om mee te denken met nieuwe problemen: wat is een goed alternatief voor open dagen of beurzen?

Die vraag gaf ons de kans om ook interactieve tools te maken, aangevuld met gefilmd en geanimeerd beeld. We laten je een paar cases zien:

Stedelijk Gymnasium 's Hertogenbosch

Virtuele Open Dag

Het Stedelijk Gymnasium Den Bosch zocht een alternatief voor de jaarlijkse open dag. Ze hebben zelf een livestream georganiseerd voor een vragenuurtje, maar wilden groep-achters ook een inkijkje in de school geven.
Daarom maakten wij deze interactieve overview van de school. Door op een lokaal te klikken, opent zich een video met uitleg over de school. We filmden deze video’s in samenwerking met 11 Shots Media waarin leerlingen én leraren veel gestelde vragen beantwoorden.

De virtuele open dag was een succes! Veel livestreams, en veel complimenten over de video’s. De tool staat nog online en is op de website van het SGDB te bekijken.

Aanvullend maakten we ook een animatie over het SGDB. Die kun je hier bekijken!

Linge College

Open Huis

Het Linge College in Tiel zocht ook een online alternatief voor hun open dag. In samenwerking met ZUID Creatives maakten we het design voor hun online tool, en filmden en monteerden we opnieuw promotievideo’s die verwerkt zijn in de tool. Je kunt het Open Huis op de website van het Linge College bekijken!

Ook bij het Linge College bleek deze virtuele open dag een succes! Er waren een hoop unieke bezoeken op de verschillende pagina’s (en aanvullende livestreams).

Avans Hogeschool

Videocalls

Avans Hogeschool was andere koek, want de hogeschool sloot een tijdje compleet haar deuren voor studenten. We konden desondanks in een klein gezelschap informatievideo’s opnemen over de overstap van MBO of HAVO/VWO, naar het HBO. Voor de vorm kozen we voor een stijl die paste bij het moment: online videoconferenties tussen de Avansgebouwen van Breda en Den Bosch. Je kunt ze allemaal bekijken op de website van Avans, of in ons portfolio!

Avans Open Avonden

TÜV Nederland

Interactieve beursinfographic

TÜV Nederland zocht een alternatief voor hun beurs, maar sprak de wens uit wel graag met animatie te werken. Daarom bedachten we een interactieve infographic mét klikbare animaties. Door een legenda en klikbare buttons, kunnen bezoekers lezen over het aanbod van TÜV.

De volledige tool komt binnenkort online op hun website, dan delen we hem hier!

Al met al zorgde deze uitdagingen voor een aantal toffe uiteenlopende projecten, blije klanten en een mooie aanvulling op ons portfolio!