Wil jij een uitleganimatie laten maken?

Wil jij een uitleganimatie laten maken?

Lees hier wat er allemaal bij komt kijken!

Wat komt er allemaal kijken bij een uitleganimatie? Of het nou een explainer, explanimation, uitlegvideo of uitleganimatie is, het komt allemaal op hetzelfde neer: een korte maar kraakheldere video die preciés jouw verhaal aan het juiste publiek weet te vertellen.

Maar.. hoe maak je zoiets? Geen zorgen, het is iets wat we dagelijks doen en tot onze expertise hebben gemaakt. Dus we geven je in deze blog graag antwoord op wat prangende vragen: wat heb ik nodig, wat komt erbij kijken en wat zal een uitleganimatie kosten? We delen graag onze kennis met je in deze blog.

De verschillende uitleganimaties.

Wat past er bij jouw verhaal?

Een uitleganimatie voor je bedrijf is maatwerk. Elk bedrijf heeft tenslotte een unieke missie, een eigen verhaal en een verschillende doelgroep. De eerste stap die we zetten is dan ook het bepalen van het onderwerp van de video. Wat wil je vertellen en voor wie? Om een voorbeeld te geven: als je een nieuw product in de markt wil zetten via online kanalen, adviseren we vaak om nooit langer dan één minuut video te kiezen. Interne video’s voor je medewerkers mogen best wat langer zijn: ze zijn voor een specifiek publiek die meer kennis van het onderwerp heeft.

Zo hebben we al een paar type video’s genoemd. Zelf al een idee of je een interne uitlegvideo, bedrijfsvideo of social media video wil laten maken? Heel goed. De kennis over het onderwerp zit namelijk bij jou als klant, en aan ons de opdracht om die kennis om te zetten in de juiste boodschap.

Samen komen we op die manier tot een script. Een script waarin we elk ‘hoofdstuk’ van de video opdelen. Bijvoorbeeld: intro, probleem, doel, oplossing en outro.

Je kunt met dat script kiezen voor een voice-over. Het is belangrijk dat die kort en bondig is. Reken op ongeveer 120 tot 140 woorden per minuut. Dat is niet veel, maar we hebben veel ervaring om de essentie uit je verhaal te halen, zodat alleen de nodige informatie verteld wordt.

Nadat we de eerste stappen hebben gezet, nemen we de huisstijl en je wensen onder de loep. Wat voor stijl past bij je bedrijf en is bovendien goed om je verhaal te vertellen in de video?

Het voordeel van animatie? The sky’s the limit. We zijn niet gebonden aan de wetten van de natuur en kunnen dus vliegen, tijdreizen, katten en muizen in één beeld plaatsen en ga zo maar door. En geen zorgen, wij hebben alle expertise in huis om er iets tofs van te maken! Zo kunnen wij 2D animaties, 3D animaties of video animaties creëren, you name it.